Over dit project

Gemeente Noordoostpolder gaat van start met de verdere uitbreiding van de wijk Emmelhage. De groeiende behoefte aan nieuwe woningen maakt het mogelijk nu met de voorbereidingen voor deze uitbreiding te starten. Deze nieuwe fase wordt samen ontwikkeld met ontwikkelaar Scholtens Projecten bv, die eigenaar is van een deel van de grond. Het andere deel gaat de gemeente ontwikkelen.

Samen ontwikkelen

Op dit moment is de eerste fase van de wijk grotendeels verkocht en bebouwd.  De meeste kavels in fase 2a zijn verkocht en worden bebouwd of al bewoond . Fase 2b noord ging in september 2020 in de verkoop en de verkoop van 2b zuid is gestart. Zowel voor de vrijstaande als 2 onder een kap woningen en projectmatige woningen is veel belangstelling.

“Dat we nu met deze voorbereidingen starten is een logisch gevolg van het succes van de wijk tot nu toe,” legt wethouder Wiemer Haagsma uit. “Nu starten betekent dat we vrijwel naadloos kunnen aansluiten bij de huidige ontwikkeling van de wijk. Daarvoor moeten nog veel zaken geregeld worden, maar we verwachten dat de eerste bouwactiviteiten in de tweede helft van 2022 zichtbaar zullen zijn.”

Emmelhage fase 3 biedt ruimte aan maximaal 330 woningen en de bouw van een schoollocatie. De gemeenteraad is gevraagd groen licht te geven voor deze ontwikkeling en het benodigde voorbereidingkrediet ter beschikking te stellen. Op de foto’s tekenen wethouder Wiemer Haagsma en directeur Guido Scholtens van Scholtens projecten de intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van Emmelhage fase 3A.